Hoe wij telen

Zaaien

Het begint met de grond. Die wordt steeds gezonder dankzij een rijk bodemleven. En zo min mogelijk kunstgrepen. Laissez-faire soil care, om het maar eens populair te zeggen.

Groeien

Gewassen hebben stikstof, fosfaat en kalium nodig. En op de fosfaatrijke Nederlandse bodem hebben ze genoeg aan maaimeststoffen en plantaardige compost. Bijkomend voordeel: op No Shit-akkers is het goed snuiven.

Wurmen

Een worm zonder zorgen doet het boeren van morgen. Veel bodemleven betekent grond met een goede weerstand, beluchting, waterhuishouding en goed beschikbare nutriënten. Ploegen is niet nodig.

Gieten

Dat doet het vanzelf. Omdat de bodem van nature in topconditie is, houdt deze het regenwater goed vast. Extra beregenen is daardoor nauwelijks nodig.

Oogsten

Wij ploegen niet. Zo blijft de bodem vruchtbaar en legt deze koolstof vast. We werken met vaste rijpaden, waarop onze oogstmachines zich voortbewegen. Ons ultieme doel: permanent onbereden teeltbedden.

 

Bezorgen

Hoe korter de afstanden, hoe beter. Wij werken aan een distributieketen waarbij onze groenten met zo weinig mogelijke kilometers op uw bord verschijnt.

Eten

In de keuken wast u zelf het aanhangend zand van de groente. Dat houdt de groente vers. Schillen is niet noodzakelijk: op No Shit groente geen resten van bestrijdingsmiddelen of dierlijke mest.

Willen we de kringloop ècht sluiten…

U raadt het al: dan verdwijnt stadsmest niet in het riool, maar wordt omgezet tot compost. En keert weer netjes terug op de akker. Honderd jaar geleden was dat nog heel gewoon. Vandaag is dat nog niet zo ver. Maar wanneer stadsmest weer een ding wordt, juichen wij van No Shit dat van harte toe. Voorlopig redt de fosfaatrijke Nederlandse bodem het echter nog prima zonder uw shit.

Ja, ik doe mee