Start van een nieuw vegan teeltseizoen

3 maart 2023

Op 1 maart is er bijna stilletjes toch wel iets heel bijzonders gebeurd op onze No Shit boerderij. Met een gezamenlijke inspanning van het No Shit team, loonwerker en kraanmachinist hebben we over een groot deel van de percelen onze plantaardige meststoffen uit kunnen rijden. Daarmee is ons derde, volledig vegan groeiseizoen officieel van start gegaan!

Het gebruik van plantaardige meststoffen is wat No Shit uniek maakt. Om goed te groeien hebben gewassen stikstof, fosfaat en kalium nodig. Dit bevindt zich in dierlijke mest, maar ook in compost en maaimeststoffen. Wormen, schimmels en allerlei andere nuttige bodembeestjes verteren dit plantaardig materiaal tot goed beschikbare nutriƫnten voor de planten.

Op deze manier groeien de groenten minstens zo goed, maar is de uitstoot van broeikasgassen en stikstof veel lager dan bij het gebruik van dierlijke mest. En dat smaakt extra lekker!

Meer weten? Lees hier het interview met Joost in de Volkskrant of duik in het onderzoeksrapport van Planty Organic. Veel leesplezier!

Alle nieuwsberichten

Meer lezen

No Shit opent het erf – Kom 24 of 25 juni naar de boerderij!

2 juni 2023

Keek op de week #2 / 8 april – 5 mei 2023

2 juni 2023

Keek op de Week #1 / 24 maart – 7 april 2023

7 april 2023