Keek op de week #9: 1 nov – 31 dec

2 januari 2024

Natte, donkere maanden. Anders kunnen we de afgelopen periode niet omschrijven. We zijn weinig op het land geweest, maar wel druk met de groentepakketten, onderhoud, verbouwen en kerstvakantie vieren!

Verbouwing: de laatste weken geen werk op het land, maar wel een boel timmerwerk in de schuur! In de bestaande kapschuur bevonden zich al een kleine keuken en enkele slaapkamers voor seizoensarbeiders, maar deze winter breiden we dit uit met een mooie woonkeuken en extra douches. Gezellig werk want we krijgen hulp van meubelmaker Dirk Ettema en zijn stagiaire Irsa. Hiermee maken we ons bedrijf nog beter geschikt voor het ontvangen van boeren, burgers en andere geïnteresseerden tijdens rondleidingen, open dagen en de jaarlijkse wied- en oogstcampings! Ook interesse om eens een kijkje te nemen op onze boerderij of zelfs een weekje mee te werken? Houd de website en Instagram in de gaten voor nieuwe activiteiten in 2024.

Groentepakketten: 1x per 2 weken voorzien we onze abonnees van een voorraad No Shit aardappelen, peen, ui, pompoen en/of bieten. Per levering zijn er zo’n 50-75 pakketjes in te pakken. Dat gaat meestal goed… maar soms gaat er wat fout! Gelukkig was het met wat teamwork ook zo weer opgelost!
Zelf ook wel zin in zo’n groentepakket? Bestellen kan nog steeds via noshitfood.nl

Peenoogst: 2 en 3 december was het eindelijk zover: de laatste peen werd gerooid! Door de natte omstandigheden was het lang wachten tot een geschikt moment. Al tijdens het werk kregen we bezoek van een grote groep meeuwen die een wormpje mee kwamen pikken. Een goed teken, want dit betekent dat er veel bodemleven aanwezig is. Dat houdt de bodem gezond en helpt onze gewassen groeien!

Alle nieuwsberichten

Meer lezen

Oproep: verspreid ons bericht over het No Shit winterabonnement!

14 november 2023

Keek op de week #8: 13 – 31 oktober

2 november 2023

Keek op de week #7: 25 september – 13 oktober

2 november 2023