Keek op de week #8: 13 – 31 oktober

2 november 2023

Vorige week hebben we lange dagen gemaakt: tussen de regen door moest de winterpeen van het land af! Het oogsten is goed gelukt, maar op sommige delen van het perceel zijn aardige blubbersporen gereden. Dat doet best pijn, omdat we juist de bodemstructuur zoveel mogelijk intact willen houden. In dit geval moesten we echter ook een realistische, economische keuze maken. Gelukkig krijgt dit perceel nu twee jaar rust: we zaaien hier volgend voorjaar luzerne. Dit gewas levert maaimeststoffen en helpt de bodem weer herstellen!

Het voedselbos groeit, maar soms zo hard dat we door de bomen het bos niet meer zien. Daarom zijn we begonnen met het plaatsen van stevige bordjes om de rijen en soorten makkelijker te herkennen. Zo kunnen we de voortgang beter volgen.

Tussendoor brachten we nog een bezoek aan de Dutch Design Week waar Bram de Vos van Bram de Vos Studio zijn project presenteerde, geïnspireerd op 4 weken verblijf op Zonnegoed. Naast heel hard meewerken aan de pompoenoogst dacht Bram ook na over de vraag: Hoe zou de ideale 10 ha productief landschap er uit zien? Aankomend jaar gaat hij dit verder onderzoeken in gesprek met waterschappen, consumenten en anderen. Zelfs de koningin kwam even bij zijn opstelling kijken. Lekker bezig Bram, trots dat we dit mede mogelijk hebben gemaakt!

 

Alle nieuwsberichten

Meer lezen

Keek op de week #9: 1 nov – 31 dec

2 januari 2024

Oproep: verspreid ons bericht over het No Shit winterabonnement!

14 november 2023

Keek op de week #7: 25 september – 13 oktober

2 november 2023