Keek op de week #7: 25 september – 13 oktober

2 november 2023

Langzaam wordt het echt najaar… Hoewel de temperatuur er nog niet echt naar is, voelen we het op de boerderij wel: de drukte is voorbij, langzaam komt alles in een rustiger tempo terecht. In de laatste week van september hebben we onze bieten geoogst. Dit was nog wel even knallen, vanwege problemen met de opraapwagen op woensdag, moesten we op donderdag een lange dag maken om alles voor de regen naar binnen te krijgen. Maar dit is gelukt, en wat smaken die bieten ons nu zoet!

De peen is het laatste gewas wat we dit jaar nog zullen oogsten. Maar dat betekent niet dat onze velden nu kaal zijn! In tegendeel, de groenbemesters staan er dik op en prachtig in bloei: niet zonnig maar wel zonnebloemen vandaag op Zonnegoed!

Ten slotte groeit er ook al een bijzonder wintergewas op onze percelen, namelijk koolzaad. Koolzaad groeit van september tot juni, om dan geoogst te kunnen worden voor verwerking tot koolzaadolie. Dit is voor ons de allereerste keer dat we koolzaad verbouwen en we zijn heel benieuwd naar het resultaat! We kijken er nu al naar uit om volgend jaar echte No Shit koolzaadolie te kunnen presenteren!

Alle nieuwsberichten

Meer lezen

Keek op de week #9: 1 nov – 31 dec

2 januari 2024

Oproep: verspreid ons bericht over het No Shit winterabonnement!

14 november 2023

Keek op de week #8: 13 – 31 oktober

2 november 2023